Следвайте Гласове в ТелеграмВсе повече този протест започва да придобива политически

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВсе повече този протест започва да придобива политически
Коментари Харесай

Денков: Протестът на зърнопроизводителите е политически. Разрешаването на вноса от Украйна е от полза за всички граждани

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ Все повече този митинг стартира да придобива политически темперамент – със поръчките с партиите, и с това, че част от хората, които проведоха митингите са близки до избрани политически лица. Правителството няма да се поддаде на опити за шантаж “. Това сподели министър председателят Николай Денков във връзка недоволството на зърнопроизводителите, откакто отпадна възбраната за импорт на украинско зърно. 

По думите на Денков решението отразява ползите на всички жители. 

„ Това решение е от изгода на всички жители, които би трябвало да заплащат за храна, зърнени култури, олио. Миналата година по време на война и по-миналата този бранш регистрира 20-25% облаги. Когато някой споделя, че секторът умира, мога да го уверя, че бранш с такива правила на облаги е единствено мотив за злоба. Това, че тази година има проблеми, е различен въпрос, те би трябвало да бъдат таргетирани. Убеден съм, че има компании, които не престават да печелят и други, които са в усложнения. Призовавам всички елементи в аграрния бранш да помислят какво се отнася до тях като проблем и да обсъждаме “, добави министър-председателят. 

Той сподели, че е поканил на среща аграрния бранш на следващия ден. 

Денков разяснява и връзките сред ръководещите партии:

Има съмнения по какъв начин тъкмо да се действа, тъй като явно, че ние сме пред избори и има политическа конкуренция сред партиите, които вземат участие в това ръководство. Думите му бяха в отговор на въпрос има ли нов документ, сходен на съдружно съглашение, сред ръководещите партии.

Денков посочи, че няма нов документ, а се работи по този, който е бил показан в края на юли на ръководителите на партиите, които поддържат държавното управление. Не става дума за съдружно съглашение, а за механизъм, по който да се вземат решения, акцентира министър председателят. По думите му този механизъм работи сега, само че не е скрепен с документално съглашение. 

Относно решението на Европейската комисия (ЕК), която през днешния ден разгласи, че приключва наблюдението на България и Румъния посредством Механизма за съдействие и инспекция, Денков уточни, че това е оценка за напредъка, който е реализиран през последните месеци, откогато работи това Народно заседание. Бяха признати няколко значими законопроекта, чакани години и Европейска комисия ясно си дава сметка, че сега сме тръгнали по верния път, ускоряваме приемането на тези закони, които се чакат и които биха помогнали на хората да живеят по-добре, уточни министър председателят. Той акцентира, че остава механизмът, който се ползва за всички европейски страни и според него има рекомендации. Ако бъдат признати законите, които сме заложили за тази сесия на Народно събрание, ще отговорим на всички рекомендации, които се чакат от България, добави Денков.

Министър-председателят акад. Николай Денков откри новата образователна година в ОУ " Васил Левски " в село Караджово, което е едно от първите учебни заведения, присъединили се в мрежата " Всеки възпитаник ще бъде първенец ", координирана от Център " Амалипе ". Повече от 300 учебни заведения работят за въвеждане на интеркултурно обучение и предварителна защита на отпадането от учебно заведение. В церемонията участваха и кметът на община Садово Димитър Здравков, регионалният шеф Илия Зюмбилев, както и Деян Колев и Теодора Крумова от Център “Амалипе ”.

Източници: Българска телеграфна агенция, " Труд "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР